Zuzzu Rellone
when Allah say YES, nobody can say NO
Sunday, July 10, 2011 @ 4:19 AM | 1 Your Espresso

Assalamualaikum :)

ehemm agak tergesa-gesa ye, tak penah penah cek nk post petang2 cmni kan, tapi tah tetiba jaa tngin nak post, well tatau nak boh tajuk apa, tp lately, kwn2 cek ada macamacam masalah, dengan cinta, study, sekolah, kawan, tapi biasalah, hidup sapa yg tada masalah kan ? untung la korang ada masalah, haa kenapa ? orang yang ada masalah nie , means dia dah matang , dah ada pengalaman , dah taw mcamana nak atasi, so kalau baru diuji sikit, jangan risau, tu baru permulaan..






first of all , ape yg korang nak kena buat apabila ditimpa musibah? ucap lah Alhamdulillah, Allah suka ayat tu taw , hee kerana apa kena ucap mcm tu ? haaa sebab mst korang pena dgq kan, Allah ni uji hamba Dia sebab Dia saaaaayaaangg sangat dekat hamba dia , dan Dia takan uji melebihi kemampuan hambaNya, hebat kan Allah ? Subhanallah.. jadi, jangan risau, setiap masalah ada jalan penyelesaianNya, selesai elok-elok , jangan kalut, sebab apaa ? haa kalut tukan sifat syaitan ^^


Next, jangan mengeluh , ni laa salah satu nasihat yg mampu cek beri dekat kawan2 yg ditimpa musibah, bukan apaa, kalau Allah uji kita means kita ada di bwh rahmat Dia , InsyaAllah.. kalau orang yg hidup senang, tada masalah tuu, mungkin dia jauh dari rahmat Allah, nak kaa macam tu ? haa takmau kan , sebab kita sendiri diciptakan hanyalah sebagai taraf Hamba utk mengabdikan diri kepada Allah, jadi, jangan belagak dgn Allah , buang semuaa rasa ego, dan sentiasa bergantung dengan Allah, banyakkan doa, InsyaAllah doa kita akan diperkenankan ^^





apa lagi yg boleh dibuat ? sikap maaf, berlapang dada, alaa yg mana positive tu kena wujudkan , buang negative, even mmg susah kan, ala biase laa benda negative nie laju jaa buat kan ? cewahh tapi mcmana pun , kena usaha jugak, ingat bahawa kita ni manusia sentiasa buat salah, takda yg perfect. so samasama la minx maaf, tak semestinya tunggu raya okayy! lupakan kisah lama yg tak berpekdah tu, kalau sekadar nak kenang tu bole la, pengajaran kan..



okay a simple one, i am very sure korang semua da tau tapi tak salah kan kalau kita share ? haha sentiasa ingat bahawa masih ada lagi orang yg kurang bernasib baik di luar sana, so bersyukurlah :)



Nobody is Sinless, but
 I pray to Allah that I Sin Less 









Older Post | Newer Post



Ya Allah..Engkau berilah ilmu yg bermanfaat kepada kami, kuatkanlah ingatan kami, jadikan lah kami orang-orang yg berjaya dan berguna..



Home of Story
Meet The Ladyy
Psssstt Psssttt :p
I love Them :p





FullMade By: SiGemukKyfi
Template By: Mr.Google
Image By: We Heart It