Zuzzu Rellone
Mengapa ? Kenapa ? Siapa ? Bagaimana ?
Friday, June 17, 2011 @ 2:10 AM | 4 Your Espresso

Assalamualaikum :)

Kaifahalukum? cewahh speaking arab pulak ye, haha al-maklum laa, baru je pulang dari wilayah Arab suma tuu, ishh kalau dkt sana kan, mmg terasa pentignya berbahasa Arab gitu, ye laa dah nama pun negara Arab, ngek =,= haha tak pa lah, cek bkn reti pun, so ala-ala org bisu la kan, guna tangan je if nak communicate, hehe well Alhamdulillah..kitorang selamat pergi dan pulang berkat doa kalian, hmm nak ceta apa ye, haa act nak upload pic,
 tapi ada sedikit masalah, 
so nanti laa eh kita stori mori pasal dekat sana tuhh .

ahh rindu :( *cilokk je ni :p

okay then, taktau nak ceta ape tapi rindu sangat nak berblogging, so kat sini cek ada satu tajuk, Mengapa Perlu Jadi Menarik ? haa ilham daripada Dato Dr. Fadzilah Kamsah, tadi jalanjalan dekat website dia, n baca punya baca, tetiba ja rasa wow! awesomeeeee one! so cek nak share la dgn korang sume ye, tapi if nk baca seniri dkt website dia
 lagi afdhal la, hee :p

tengok ni, rasa tertarik kan?
even kita tatau rasa dia mcmana .
sebab apa, haaaa here we go :)


Kenapa nak jadi menarik?
haaa ada yg beranggapan kata diri sendiri tak lawa mana pun, so tringin nak jadi menarik, bleh dpt kwn ramai, org akan pandang, nak org respect, disanjung oleh masyarakat n mcm2 lagi la, tu normally bg student la kan, haa orang mcm ni, dorg sangat perlu kan motivasi utk mencungkil bakat yg terpendam gitu . sebab masing-masing ada daya tarikan tersendiri, tapi men dgn persepsi masyarakat yg pelbagai ni, habeh ceta la, ada yg pilih cun ja tak tengok dah akhlak apa suma, and ada jugak yg bernasib baik, beauty with brain gitu, 
and mcm mcm lagi lah kan kan kan ^__^

haa pueh hati, beauty with brain ;)


Next, dlm konteks usahawan? uish penting tu, org akan tgk appearance dorg mostly bila  kerja kan sebab mereka adalah wajah kepada perniagaan mereka, haaa gitu, bila kita mempersiapkan diri kita dgn cara tersendiri tp kena menarik la, so org akan rasa yakin untuk berurusan and secara automatik, perniagaan kita akan berkembang dengan mudah! sebab apa? sebab sebab errr client suka kerjasama dgn orang yg menarik , kehkeh tapi apa pun yg penting, kena jaga niat kita ye bg wanita diluar sana supaya tidak terpesong pulek :p

haa ni contoh usahawan yang berjaya fuhhhh :p

Lagi, dalam rumahtangga, haa ni lagi penting kan! pasangan suami isteri mesti take note tentang keterampilan diri kerana dari segi psikologi, wanita suka akan kecantikan pada diri sendiri manakala lelaki hanya gemar melihat kecantikan wanita *tanpa menghiraukan kecantikan diri sendiri ceh !

ececeyy suke la tu, hahaha



Faktor utama , Kenapa Perlu Jadi Menarik ? kata Dato Dr Fadzilah Kamsah .

  1.  Keyakinan diri
2.      Kemantapan hubungan sosial
3.      Kunci kepada memenangi hati pasangan idaman.
4.      Kemantapan hubungan di pejabat
5.      Mengukuhkan pengikut atau “fan base”
6.      Memudahkan “networking” serta mengukuhkan “supply-chain” bagi usahawan.
7.      Menambat hati pasangan.

So, itu yg disebut dalam website tu, memang mostly betul lah kan? haa so apa lagi, Jom jadi menarik! 
Hah! telupa pulak, ada jugak org tanya , 
mcmana yg dikatakan dah menarik tu ?


adakah mcm ni? atau mcm tuu ?

Okay, Dato kata, org yg menarik ni ialah mereka yg yakin dgn kebolehan sendiri. hurm mcmana ye ? Luas maksud tu, ada yg menarik kerana rupanya yg kacak atau jelita. ada juga yg peramah, pandai buat lawak,  dan sebagainya . Oleh itu, bukan senang nak tonjolkan daya tarikan tu tapi ada juga orang yg senang je buat kan? haa tu depends la, Allah ciptakan manusia nie pelbagai tetapi yg pasti, Manusia ialah sebaik-baik kejadian dan pelbagai ujian telah ditetapkan untuk setiap hambaNya mengikut kemampuan masing-masing. tu tanda Allah sayang kita, tidak ada jalan mudah untuk mencapai kejayaan (:



jangan dengki2 yer ^^


Done! haha maybe org akan cakap cek cilok ja pun, YA memang awal lagi da bgtau tuh, haa cilok saja, tapi disebabkan nak share dgn rakan-rakan yg lain, so its not a big deal kott, hee sorry if ada tersalah or terkata tanpa disedari, cek ni manusia biase jee yang hina^^  

Panjang pulak berceloteh kali ni, haha jumpa lagi di lain cerita , Wassalam :)

Drop Love, Not Bombs :)





Older Post | Newer Post



Ya Allah..Engkau berilah ilmu yg bermanfaat kepada kami, kuatkanlah ingatan kami, jadikan lah kami orang-orang yg berjaya dan berguna..



Home of Story
Meet The Ladyy
Psssstt Psssttt :p
I love Them :p





FullMade By: SiGemukKyfi
Template By: Mr.Google
Image By: We Heart It