Zuzzu Rellone
holiday-ING
Thursday, December 30, 2010 @ 2:50 AM | 0 Your Espresso

Assalamualaikum dan Salam sejahtera .

fuhhhh lama giloss tak mengupdatekan laman sesawang nie , memang dah berhabuk ea ? haha kesiannn . takpa nie dah kembali dengan kisah2 percutian yg agak menarik laa walaupun ada kisah suka dan duka . okay utk korg punya information , lepas cek balek dari Phuket tu , cek p Langkawi pulek sebab nak p rumah sedara yg tak penah jumpaa , haa so nak mengeratkan silaturahim laa kiranyaa . di samping jalan jalan area Langkawi tuh , 2 in 1 laaa kan .


Okay lets start with Thailand first .

hari 1st :bertolak dari Bukit Kayu Hitam and straight to Trang . sampai je sanaa, makan makan , check in hotel and pergi Robinson , supermarket dorg yg baru saje buka , sampai pun da petang kan , keletihan tapi masih lagi bole shopping ;)


Bukit Kayu Hitam .
mcm model ak ? HAHA

Bang Din dgn Bang Nan (driver)

happy together :)

itu raja Thailand , Raja Abhisit




Shopping timeee .

Robinson .




hari 2nd : pagi pagi lagi da checkout sebab mmg bajet semalam ja dekat Hotel Thumrin tuh , kitorang pegi breakfast dekat gerai apa tetiaw , tapi gerai tu ada roti canai , hebat betul ! da laa sodap pulek , then dekat gerai tu jugak ada kilang buat kek , so apa lagi resepi lahh =) lepas breakfast , bertolak pegi Krabi , Phuket sebelum tu naik bot pusing-pusing pulau apa tah , tapi dekat salah satu pulau tu ada gua . Gua yg di dalam nya terdapat tengkorak orang-orang terdahulu *memang laa orang dulu , takan sekarang kot =,='  Cantik ! dan lepas tuu pegi jalan jalan tepi pantai , tak ley mandi sebab tak bawak baju . aiyark . sampai je dekat Phuket , kitorang check in dekat Hotel Thavorn .


Restoran Muslim .

Roti canai Trang .

anak dara lagi nih :D

dekat jeti tuhh .

masa atas bot kecil . haha

ini kawan baik saya .

abid . amni dan fany .


tuu bodyguard , HAHA

tak sopan betul , hee

i love my family .

masa dekat jeti nak p pulau tuh .

ituu tour guide kitorg nama dia Rashid .





tangga bersejarah .

tengkorakk .

depa men masak masak .

terpaksa jadi photographer .

ni la geng kitorangg ,

tengkorak lagiii

ini adik saya yg BAJET .

kuasa Allah ;)

Pantai dekat Krabi kot *ehemm

cantikk kannn =)

Mohd Abid *photographer kitorang .

ombakk kuatt

i want youuuuu

Ahmad Syukri *photographer jugekk

sangap nak mandii

cantekk sangattt !


hari 3rd : lepas breakfast , kitorang pegi kilang gajus . dekat situ , tunjuk cara gajus di proses menjadi kerepek laa , macam-macam . bole rasa sampai kenyang . lepas tu , pegi kedai yg jual emas , permata , mutiara . shopping lagi laa kan . then straight pergi ke Jewellery punya kilang kan , alaa dekat Thailand , ada 3 kilang yg terbesarr . after that , pergi kilang buat T-shirt , shopping lagi laa kann . aktiviti seterusnya , jalan jalan cuci mata dekat persisiran Pantai di Phuket . fulamak mat salleh miskin sangat ramai . HAHA sampai je petang , kitorang nak tgk sunset . cantik sangat view tuh ! menarikkkk giloss 

pagi pagi lagi daa monyokk HAHA

haa makan nasi ayamm . sodap !

ting tonggg !

hai mai rasa maih .

oii buat pa nehh .

nie la org pggl Masquerade :)

proses membuang kulit .

tajam ooooo .

anak dara dok atas . hahaha

mari bergembiraaa

mahai kottt




i love to play LEGO .


fany oii tgk manaaa

haaa lawan snap :p

depa niee mau sangat laaa , HAHA



susah kot bt keja neh , renyahh

hati-hati yeee

gaji mahai puak nehh .

orang kaya je mampu beli :p

Gems Gallery ?

comel baju tuuuu

lbey kurang kat Malaysia jaa

seronok ja pakcik tuu , haha

Sawadikap ;)

Kilang T-shirt .

pantaii . bersih kott

ooppss mat salleh miskin :p

best gila if dapat mandiii

tqingin nak mandii .

thats my pet ;)

fany mcm model gtuu







takleh buka mataa . jaga pandangan :p

dia nak jadi manusia tuu !

wuuuu nak mandiii

cantikkkk :)

ni befpre sunset .

banyaaakkkk pulau !

burok haih !

haa wana oren tuhhh !



issskkk cantekkk

ehem ehem

nice vieww

Subhanallah ;)

itu Wafiii

ada 4 kaki , 2 badan , hoho

i love you <3

itu nama dia Luqman , adik Fany .

ini adik saya yg sengal . haha

Peaceeeeee no war ^^



sunset .

tuu wana oren tu laaaa . dah tenggelam pun matahari .


ohh ini sangat hebat !


hari 4th : ktorang checkout then otw ke Ranong . before tu , singgah kt Pulau Panji . pulau satu-satunya mengamalkan syariat Islam . kat situ 99% Muslim yg mendiami kawasan tuh , nak nek pulau tu , takleh bawak arak , babi dan benda2 yg haram laa . ada masjid dekat pulau tu , fuhh bukan sonang Islam nak membangun dekat kawasan cemtu , sallute ah ! balik dari pulau tuh , terus check in hotel dekat Ranong . sampai pun da malam , actually tu resort tapi tak nampak paa la , da malam kan , agak letih laa even tak buat paa sangat punn.


penempatan 

tuu boleh canoeing .

besaaaarr punya !

macam nie jee bot .



Hello Guys :)

lajuu woh !

ceyy fany ngn luqman .


best kat sini .

dk bt rumah atas air .

tgk tuu beskal !

tu la pengangkutan awam dorg .

nii dekat surau ka masjid tah .

jetiii cantekk 

Ranong Resort .





hari 5th : tido semalam ja dekat Ranong , esok pagi checkout sebab nak ke Burma . fuhh sampai ke hujung Thailand , masok habeh negara orang . haha . sebelum p Burma kan , kitorang singgah dekat penempatan orang Islam , depa sambut ktorg dgn meriah nyaa dekat Masjid al-Faizin nih . terharu laa tuu , depa cakap Siam , kami ckp Melayu .cantekkk =) lepas tu , saja laa pi berendam kaki dekat kolam air hangat , memang hangat sungguh ! tp yg syiok nya , free of charge . if dekat Malaysia kaa , lama dah cari duit norh . ngeee . then , lepas cop Passport apa suma , terus p Burma , negara yg miskin tapi belagak sikit , bukan nak kata , sistem negara berasaskan komunis . agama Islam , agama yg paling ditindas . so ktorg kena beware bila pi sana , sentiasa kena aim . depa sangat garanggg . huu hotel kat sana kan kan , bila siang tada current , malam baru adaa . pehh suka buat sauna ! tu la depa nak save current kan , guna generator jaa . tak tahan gila

sopan jee kan .

budak tadikaaa .

kolam air panasss .

tuu berasap !

cantik kan ? freee je .





buat muka comei bleyy

amni . kak alia . fany .


kat tgh tuu kak fatimah . comel sangat !

nak p Burma dah .

bole tahan aar laju .

nie la Imigresen dorg .

tempat cop Passport .

di tengah kesibukan kota .

Honey Bear Hotel .

guna generator .

time pagi camnie laa .



hari 6th : mcm besa , ktorang bajet sehari jaa nak dok dkt Burma , macamana laa nak dok lama , siang jee tada current , adoii ~ so pagi2 da checkout , breakfast makan roti canai lagiii . then , terus nak p ke pondok orang Islam , tapi malangnya , kena tahan dgn kastam dorg , hurm nak tau sebab pa ? sebab dekat tempat tu kan Muslim semua , and ktorang pun Muslim , so depa tak bg , takot ktorg nak bg bantuan kt depa . maklum laa , Islam kan ditindas . sedih sangat ! so ktorg nak bt brani pun tak buley , sebab passport ada kat dorg . so apa lagi , balek terus ahh . before balek tuu , saja laa pi singgah dekat bukit apa nama tatau , tapi dari atas tuu memang cantik aa , tgk pemandangan negara Burma. yg menariknya pasal negara nie , kereta TIDAK digunakan sama sekali . just moto , tu pun bnyk moto curi , teksi , lori , van yg nk bwk penumpang , pelancong jaa .

roti canaii .




saya makan epal . okay ?

heee suka !

nii la group kitorangg 

ala fany bt tak layan bule .



todiaaa tak senonoh 





cewahh orang mudaaa .

hari 7th : semalam check in dekat Hotel Wang Tai . haaa jgn hinaa ah nama dia , haha cantekk kot ! da nak balek baru kena hotel cantek kan , haha ! Hotel tuu terletak dekat Suratthani , kiqa nak patah balek p Bukit Kayu Hitam laa nie , hari last la kann . so pagi pagi lg da ciao . terus balik , before sampai ada la singgah dekat tempat-tempat shopping for the last time kan . time utk pqabeh duit Baht . Yeeehaaaa ! Bye-bye Thailand . I'm lovin it


bilik cun , terbaik ah !


jangan henaaa aa nama diaaa

brapa bintang ah ?

tudiaaa depa mandii

Nora Plaza kott

niee tshirt apa tetiaww

ayam dekat Danok .

muka letih dahh , nak balekkkkk



thats all . utk Langkawi pulak , next entry laa nah , berat sangat dah nie ! haha . tengok la pic yg tak seberapa tuh , seriously best even masa kt sana cek tak sehat , huuu apa bole buat , mabuk jalan ! HAHA .



so jumpa lagi di lain hari , cupp nak selit sikit . Tahniah buat Harimau Malaya sebab kitorang dapat cuti extra . hahaha *fes time nak sebut nih . ehemm BANGGA jadi rakyat Malaysiaa . adios amigos !







Older Post | Newer Post



Ya Allah..Engkau berilah ilmu yg bermanfaat kepada kami, kuatkanlah ingatan kami, jadikan lah kami orang-orang yg berjaya dan berguna..



Home of Story
Meet The Ladyy
Psssstt Psssttt :p
I love Them :p





FullMade By: SiGemukKyfi
Template By: Mr.Google
Image By: We Heart It