Zuzzu Rellone
POSTPONED .
Tuesday, November 2, 2010 @ 2:45 AM | 0 Your Espresso

sometimes good , sometimes it isnt .


..Assalamualaikum..

tu laa tajok besaq ceta cek hari niee , for those yg taktaw , ketika calon-calon SMRAMM sedang gigih berjuangg , tiba-tiba dikejutkan dgn berita yg bagi cek agak kurang enak laa , tp sstgh org rasa syiok ! hurm different people , different opinion .


cemni cetaa dia , mula mulaa start dari hari sabtu ritu , ujan agak lebat laa , tapi non-stop , ingatkan hujan tuu akan benti laa kan , soo tak la banjir , tapi viceversa pulekk , berlarutan sampai laa hari selasa ( hari ni ) matahari mula menyinar , so da tak hujan , effect dari tuu , banyak laa kawasan yg ditenggelami banjir kan , contohnya Jitra, Perlis, Alor Setar pun ada laa 2 3 tempat yg banjir..






banjir , camni la , huhu




nak dijadikan ceta , hari ni exam Qawaid dengan Usul Fiqh, then pagi tadi semangat laa p scola bawak buku pa suma , hafal , ready , prepare la kononn , tiba tiba dengaq cetaa kata exam tada rini , bila ditanya kenapa , sebab Maktab Mahmud Padang Terap banjir , soo takleh bt exam , disebabkan SMRAMM ni exam besaq punya , selaras la dengan suma maktab kan , soo ktorg skali laa kena tanggung , takley bt jugak , if buat pun mesti bocoq punya , then kena repeat , Oh Noooo ! taknak sejarah berulang kembali . so first skaly dgq mmg cm tak sure , rasa cm mimpi plak kann , then g la tanya ustaz , interview dea and confirm ! postponed , ingatkan subject hari nie ja laa sebab ustaz kata esok taktaw lagi , tapi tadi kat facebook joyah dgn fana kata suma exam , lagi 5 paper beb ! kena bwk p minggu depan , so redha jaa la, ni laa takdir kehidupan kan .




tengok tuu ! redha jea =)





tapi tadi balek scolaa pegi laa jumpa ibu kan , gtao dea kata exam tada pun tadi , kena tunda la ceta dari A-Z , pastuu tanya laa , " mak tak p keja kea ?" then mak jawab " mak p tadi, tapi sampai sekerat jalan depa call kata Jitra banjir , jalan terputus, tunggu lagi , balek laa dok uma" kegembiraan jelas terpancar HAHA . pastu sajaa la bt luahan perasaan , ingatkan bley merdeka da la minggu nie , lain yg diharap lain yg jd kan , then ibu kataa abeh tu kita nak bt cena , nak marah tuhan ? erm terdiam seketika , ada btoi nya , takan na marah kot , gilaaa! sabaq ja laa kan , mesti ada hikmah niee . huhu hope hikmah nya suma form 4 bley MUMTAZ !  Amin..


sedih dalam gembira .





means esok , lusa tada exam la kann , bagi scola besa mesti ar cuti kes Deepavali , nak raya jugak ! HAHA ada pulakk , org bg Aidilfitri nak Deepavali , tamak haloba betui ! ada org kata , guna laa masa yg adaa nie stdy kan , tu peluang laa , tapi bg cek yg otak jenis bersuka ria nie , pantang ada masa la , mesti nak men jaaa  , then last minute baru kalot , tambah laa dgq kata postponed , rasa mcm tamo amek exam da , giveup gtuu . haishh ! hurm agak sedih la kan , sbb harapan cek minggu nie laa habes suma exam , tapi bg org len syiok tak kqa katanya tak abeh g stdy laa apa laa , macam la cek abeh dah -__-



kepada mangsa mangsa banjir , diharap banyakkan bersabar, Allah takkan bagi ujian kat  hamba Dia melainkan Dia taw kemampuan seseorang tu utk menghadapi ujian yg Dia bagi ..

" Siapa yang bersabar dia atas ujian , Allah sempurnakan sabarnya lalu memasukannya ke dalam syurga mana yang dia suka "






Older Post | Newer Post



Ya Allah..Engkau berilah ilmu yg bermanfaat kepada kami, kuatkanlah ingatan kami, jadikan lah kami orang-orang yg berjaya dan berguna..



Home of Story
Meet The Ladyy
Psssstt Psssttt :p
I love Them :p





FullMade By: SiGemukKyfi
Template By: Mr.Google
Image By: We Heart It