Zuzzu Rellone
its OVER .
Wednesday, November 10, 2010 @ 7:18 AM | 1 Your Espresso

assalamualaikum =))


MERDEKA ! itu jaa kata-kata yg layak utk diucapkan lepas kuaq dewan . fuhhh setelah hampir sebulan lbey struggle dgn segala benda nih ( struggle la sangat ) bt tqok bleh hahah tapi last skaly abeh jugakk ! masa yg ditunggu-tunggu aaa niee , nk cetaa tadi kan last paper tauhid , pehhh semalam onlinee gilaa punyaa , buat mcm da abeh daa , kesian tauhid , tak dipedulikan so result tauhid mesti gempak punya . tadapa nak di tekejutkan , setakat failed i'm used to it HAHA dalam otak tadi dok pikiaq bendapaa lah nak buat pas exam nie , da tak reti jwb nk tdoq pun takleh , mata nie dia excited sangat dahh , haish ! naseb bek laa bule kuaq setengah jam awai , cam besa la norhh .






study atas katil saje , hebat kan ? 

berselerakkkkkkkkk





so niee nak mula laa bercerita tentang benda-benda yg lepas nih , hurm kan last week postponed exam kann , memang baguss ahh , and memang betul every things happen for a reason . sebab banjir semakin terukkk , benda yg tak pena jadi , pun jadii contohnyaa uma fany yg tak penah masuk air sampai paras pinggang , banjir kali ni masok beb ! fuhh kesian tuu tak taw nak hbaq laa , area tuu memang jadi pulau ahh , banyak harta benda rosakk , tp bley claim kot , hehe and satu berita tergemparr bila ada budak taman ktorg tuhh dikhuatiri lemas ketika bermain dekat tepi parit tuhh , haishh jadi famous laa Tanjung Bendahara . serious tak tipuu ! asal p jaa taman tuhh mesti penuh pnya org dengan polis , bomba , sukarelaa penonton setia , memang masyarakat prihatin ahh . setiap masa ada jea orang , then 3 hari lepas tuu baru laa mayat budak tuu dijumpai 3 km dari tempat kejadian . pehh ingat dekat kea , then bawak laa p kenal pasti kan , mulanya parents dorg tak mengaku sebab berubah bentuk fizikal , tapi tudiaa la Allah nak tunjuk kata tu anak depa , ayah budak nie kenal anak dia melalui seluar yg dia pakai tuu , dia ingat lagi dia penah beli seluar tu kan anak diaa . so kes ditutup laa . actually incident ni ada hikmah tersendiri . so now just tunggu mayat budak sorg lagi jeaa , tapi rasanya mayb da tak jumpa kott sebab lama daa , mayb da hanco or reput . Al-fatihah..


uma fany .

abeh tenggelamm .






kawasan kejadian .

nie hutan berdekatan .

dekat stadium kott .


masyarakat prihatin ;D


abes laa ceta tuu , tapi ada satu lagii , dalam masa yg sama banjir tu kan , adk cek ABID tuu dia demam pada mulanya , tapi setelah sekian lama demam tak kebah2 agak kehairanan laa , ubat berbakul-bakul tapi tak lega pun , so ibu cek amek keputusan nak g check dekat Kedah Medical Centre (KMC) laa kan jumpa pakar , sekali g check doc cakap kena tahan daaa . so apaa lagi check in la dia kat ctu , yg nak kena teman nyaa ni laa haa kakak dia yg baik lg hebat nihh , pehh !  betapa bosannyaa kat ctu , 5 hari 4 malam berturut-turut kena p teman dia , tdo dgn dia , ulang alik p sanaa , takpalaa cek rela berkorban demi dia kan manataw nanti turn cek pulakk . tapi sepanjang dok dgn diaa kan agak bnyk pengalaman laa , diaa actually kena lung infection akibat kencing tikuss atau nama scientific nya LEPTOSPIROSIS . kan time tuu banjir la pa sumaa , dorg limit patient so nasib laa p awai otherwise dorg akn htaq p espey takk pun Penang , tkmo cek tak larat berulang haihh . soo effect saket tuu , kena kat dada . so duaa kali dia saket . fes skaly tengah malam around 2 3 4 pagi aa , ketaq otak tgk dia mengerang kesakitan , serious tgk dia saket gilaaa punya kot , kesian nih taktau nak hbaq laa , cek call parents then dorg maii pun bukan leh btpa , just bley tenangkan dia ja laa , cek nii tgk just bley tlg lap air mata jaa , yg len suma nurse dgn doc buat , tapi doc pun tak ramai , 2 3 org jea kes banjir , jalan tutup kott . so yg second time tuu saket , ahh mula dahh taktao nak btpa nurse la punya keja , depa bg ubat tidoo , uish memang nyenyak sungguh dia tido , takpa laa janji dia tak saket dah . senang keja cek aa hahaha . dia tido cek jagaa then bila dia jaga cek tido , terbaek ah ! mengantok gilaa kott saket blakang haihh tp takpaa lah , mandi skali ja shari , hehe makan pun kena limit , wuwuw tapi ada la before last tuu dia kena tukaq wad p bangunan baru , 4 bedded punya , sebab bangunan lama tu dorg nk tutup current kes apa tatao then dalam bilik tuu ada 3 org patient , fuhh takot tgk , bersyukur la adk cek masih lg okay and buleh jalan lagii . setiap kali dia nanges jea ibu cek mesti gtao kat diaa bersyukur sebab kita masih lagi buleh cakap , jalan , nafas , nii baru cket jeaa.  hurm betol la jugak kan . tapi dlm blk tuu takleh bising , hari before last tuu fany mai teman cek utk teman adek , uish bila fany maii riuh aa bilik tuu , padahal org saket mana buleh hngaq pergh tak tahan kena marah ! hehe lari kuaq truss .


kesian ;(

oxygenn .

he needs an oxygen .

tahan saket ;(

tak tahannnnnn 



soo bila dapat tao dia bule discharged kan . cek laa orang paling bahagiaaaaaaaaaaaaa sekali ,  nak taw sbb pa ? tak laqat da aihh dok ctuu macam tunggul jaa , haha for sure dia pun syok sbb bosan kan dok situu naseb bek laa cek bawak ipod haha ! dia nak balek melawat kawasan la katanya kan . hurm yaa ya yaa tapi ubat kena makan norh . beribu bayaq ! cafe kat situ pun kejap buka kejap tak bukaa kes tada air , haiyooo bila dok kat situ kann buku nak exam la apa laa memang tak bukak dahh , ingatkan da habeh , hehe 


so hari isnin tuu buka sekola terus exam . then balek scola jee fany call dia mintak tlg kemas uma dia sbb air da surut . soo  cek pun apa lagii p aa uma diaa , mmg air dalam uma dia da tada tapi depan uma dia still sama jeaa haha takpa la then kemas laa , angkut air bwk kuaq , cuci lantai basuh umah , memang memenatkan aa buat keja-keja camtuu . tapi nseb bek ada widaa ayah diaa adek diaa suma tlg2 jadi cepat la kan, fuhh sukaaa gila dpt tlg org , tlg bestfriend snri pulak tuu rasa berbaloi gila ! 

fany , if hg ada papa nak minta tlg takyah malu norh hg cakap jeaa if aku bule tlg aku tlg aihh , dontworry sayang <3 i love you



meet my besties :)



lepas tuu kan kan haha hari rabuu hari ni laa , abeh jaa paper tauhid tadi plan nak ciao la kan apa lagi , tapi harini tak p nek moto kes bwk buku teks tadi , tapi tak htaq pun -_- soo plan ktorg nak g CP jap cari brg utk tukaq2 adiah , sebab esok mayb ada jamuan , soo fes skaly plan nak g ngn bell jaa sbb aisyah ngn hais tak ikot katanya ada jamuan , tapi tadi laen pulak yg jadi , aisyah dgn hanis pnya jamuan cancel so suma nk ikot , so cancel aa nek ngn bell , suma naek bas . bagi fizah , aqila dgn cek , nek bas lompat tuu first time aa , da la p tggu kt bus stop putraa then pakai baju scola , kuaq awai pulakk , mmg bt pala habess ! tapi takpa bt donno jea , ada kejaa ckp kot dorg , hehe , then sampai jaa CP terus cari brg aa sebab aisyah nak balek awai pulekk lepas jumpa barang pa suma dia balek , then tggai kami berlimaa la dekat situ , tapi yg syioknyaa jumpa ramai gilaa geng form 4 , maklum laa baru lepas merdeka . jumpa fanaa mina jiah geng2 belakang suma tuh , ahh kqa ramai laa , haha da la suma pakai baju scola , tak tahan gila ! first time kott . first and last kot , takmo da aihh ! lepas tuu dalam pkui 3 tuhh cek nak kena ciao aaa balek jalan kaki dari CP sampai umah , pueh ati ! da la tgah dok saket urat sendi jalan mrata pulakk adoii sabaq ja laa . tapi takpa demi kawan2 kan cek cena takpaa , HAHA

hadiah esok .
cek tak reti balut larh :(

tiket bas lompat :)

fuhh legaa dapat cetaa haha pueh ati ! panjang norh . tapi takpa bukan selaluu . setakat itu sahaja . tgk laa esok lusa nak mayb nk update pasai jamuan pulak norh . jaga diri naaa . 

kepada mangsa banjirr sekalian . jangan risau , bantuan sentiasa adaa . senyum senyum selaluuu =))


sempena raya haji yg bakal tiba ;)





i am no more busy :)


and no more books bye bye . HAHA




Older Post | Newer Post



Ya Allah..Engkau berilah ilmu yg bermanfaat kepada kami, kuatkanlah ingatan kami, jadikan lah kami orang-orang yg berjaya dan berguna..



Home of Story
Meet The Ladyy
Psssstt Psssttt :p
I love Them :p





FullMade By: SiGemukKyfi
Template By: Mr.Google
Image By: We Heart It