Zuzzu Rellone
a lott of new things .
Tuesday, October 5, 2010 @ 7:22 AM | 1 Your Espresso

assalamualaikum ..

 GOSIPPING !







skrg tak bley update blog selalu da , sbb nk buat bnda nie it takes a long time , hee maklum la kena pkiaq macamacam , so masa tak bpa nak ada sangat , slalu bt time weekend tp kali nie tak , sbb rimdu sangat , ekeke tak laa , nk sharing sharing je niee , 

hari jumaat and sabtu haritu , ada bengkel SMRAMM , ingatkan akn sambung lg sebab baru brapa subjek abes , tp dorg kata da tada dah , tapi suma subject tak habeh lg punn? entah la macamana dorg plan , tapi hari SABTU tu , cek dikejutkan dgn berita kematian ayah IDA NURDIYANA . dia nie besties cekk lama da , tekejut gila dgq ceta tuhh , then balek bengkel stret p masjid bukhary , cek pi dgn Mira , elok sampai ja orang tgh usung jenazah and nak tanam , tgk ida relax ja dia , masih lg boleh tersenyum , time tu terbayang la mcmana la kalau bnda tu belaku dekat kita seniri , meraung menangis pun tak guna kan , Ida dia gifted . sedih sayu takot suma ada time tu , sebab tu la first time cek tengok org kebumi jenazah selain tgk dalam tb la kan , bnyk benda bermain di fikiran nih , takpa la , yg da pergi tu takkan kembali , kita yg hidup nie kena teruskan dgn banyakkan amal ibadat , semoga beliau ditempatkan dengan orang-orang beriman , Ida sabaq banyak2 nah , jgn nanges2 tao ! salam takziah buat Ida sekeluarga 




dena we love you .


seterusnya , kembali kepada hari persekolahan seperti biasa . 
fyi , tak penah cek buat bnda nie seumur hidup , cewah ! minggu nie baru bley rest coz baru je habes trial last week so sepatutnya kena la revise , next 2 weeks da nak final + real smramm . tapi malangnya , budak nama AMNI nie malas tahap dewa . cegu pulak tak masuk sangat , so apa lagi , bergosip ja la keja , lagipun start minggu nie a lot of unexpected things occured . hurm actually minggu nie jugak la baru taw benda yg tak penah disedari and benda baru .

bukan apa , agak pelik la , cek scola kat situ dekat 4 tahun dah , tapi jarang la nak taw pasal kes kes sekolah nie , tapi kawan cek 2 orang nie ,mina dgn si fana tuhh baru ja pindah dari yan mai loqstaq taun nie tapi depa lebih expert bab kes sekolah , fuhhh memang hebat ah sallute ! then start dari ahad ritu , lepas rehat , fana nie budak kelas sebelah , dia mai lepak kat clas cek then mula la bergosip , gosip sakan nehh ! padahal clas dia ada cegu , *lep la tuuuu HAHA!  sampaikan budak clas dia hilang p makmal , dia buleh tak sedaq , ish3..


then keesokan harinya , still lagi dengan aktiviti yg sama dengan ceta2 yg lebih hottt ! tapi ktorg plan petang tu nak p lepak kt cawan cafe sat meneruskan aktiviti tu , *tengok tu la preparation ktorg utk exam . hebat kan ? time makan tu , start la discuss , planning , sharing and entah papa pnya sembang , makan dgn najihah skali , yg lawok nya fana pulon laa order fries konon nak jimat , skali minum air mahai dari cekk , wakakaka ! dia kata " da la tak kenyang , skali kena mahai dari hang meni , naaa..." sabaq la fana nahh , hahaha memang gempak habis ! 

tapi hari tu jugak la , cek tau sumthng pasal classmate cekk yg tgh ada big problem , hurm kesian

for byda : aku tau hg kuat , tabah , rawk , cool tapi disebalik hati hg mesti ada gak terselit perasaan sedih kan sebab hg kena alami suma benda tu , susah senang hg tada sapa tao , tada sapa nk faham pe yg hg rasa ,  tada sapa nk tlg hg , defend hg , mesti time tu hg rasa ada kawan pun tak guna , tp suma org sallute tgk hg taw dak , relax jaa , tak takot pa lgsg , kami nie kesian gila kat hg , nk tlg pun taktaw bt cena , just bule nasihat sikit2 cmtu ja laa , tp kami suma tao hg bley hadapi suma tu even dlm keadaan yg serabut , hg bley handle , tak suma org bley bt cmtu . tingin nk dapat semangat hg tuh . bersyukur gila dapat kawan cm hg ! all of us love you and always pray for your happines sayang , take care of yourself .


steady babe .




cek kat cni bukan nk bt tqok ka apa , tp tu la hakikatnya , bila kwn kita da problem kan , kita takleh nk tlg bnyk , tlg sikit pun jd la kan , nasihat ja , kdg2 benda tu laa bg diaa kuat , tmbh tgh2 nk exam nie otak tgh ready nk digunakan , dia plak guna kot len , hehe sabaq la na , tp dia pandai , so no hal lah , mesti bley punya ! hee harini tak ceta pasal pe pun , kawankawan ja banyak kan , mggu nie n next week suma cegu pakat kalot nak wat extra class , pqabeh syllabus , sbb taun nie bnyk sgt aktiviti smpai tadan hbeh blajaq , oh noo rindu time exam , pkoi 1 suda ciao (: lepas tu , mggu nie tusen addmath last, err sedih nya , awat taktau tp takpa next year masih lg ada , cegu riduan forget me not !


setakat tu saja lah ceritera pada malam ini , sehingga berjumpa lagii .


assalamualaikum




see yaaaa !




Older Post | Newer Post



Ya Allah..Engkau berilah ilmu yg bermanfaat kepada kami, kuatkanlah ingatan kami, jadikan lah kami orang-orang yg berjaya dan berguna..



Home of Story
Meet The Ladyy
Psssstt Psssttt :p
I love Them :p





FullMade By: SiGemukKyfi
Template By: Mr.Google
Image By: We Heart It