Zuzzu Rellone
aidilfitri 2010
Sunday, September 12, 2010 @ 7:49 AM | 2 Your Espresso








tema : gold colour .

assalamualaikum dan selamat hari raya aidilfitri !


woww pejam celik pejam celik da raya , terasa kejap je ehh , hee sori laaa last update bulan posa yg lalu , al maklum laa nama pun raya , so kena la ready2 apa yg patut , so pada hari ini 3 Syawal bersamaan dengan 12 September 2010 baru nak update blog . soo banyak la ceritera raya nie kan , 


pada tahun ini agak berbeza dgn taun lepas krna ktorg memilih baju bertemakan warna gold , tahun sebelum2 nie baju tada tema pun , agk kelainan laa , and sambutan tak cukup meriah mcm taun lepass tapi not bad la kann , cena pun bule la jugak rayaa , org kata paa kena bersyukurrr , hehe .

hari raya 1st : bangun je pagi da dgr org takbir dkt tv , masjid , radio , alahaii sedih nya , taktau napa tp syok la jugak sbb ley sambut lg kan , terus g mandi sunat hari raya , and pakai baju baruu g solat , dgr khutbah pa suma balek ruma ready2 siap mejaa sbb tetamu nk dtg , kanak2 jee banyak dtg , maklum laa keja dorg la tuu mengutip duet raya nie , makan tak banyak mana pun . ciss ! ( eleh ckp org , dulu2 sama la jugak ) and pada waktu siang tk p mana pun sbb org tak putus2 meh uma , waktu malam la jwbnyaa , barulaa nk pegi beraya dkt uma tokwan di flat simpang kola and ruma uncle dekat mergongg , fuhh kenyang gilos malam tu sampai saket perut , hik3!


ala2 Queen gtu , HAHA


ala2 YB pulakk HAHA





entah ape la yg dibualkan , politik kott >.<



ceyy cek bz msg , maaf la yee , HAHA



hari raya 2nd : bangun jee pagi , pukul 8 lbey , cari makanan , hee then ibu suro pegi kejut abg adek hbaq kt depa kata nk balek kg , then p laa gerak sorg2 yg liat mcm batu mau bgn , haish ! rasa cm jd warden asrama jaa , haha , lepas tuu pegi laa siap pa suma and betolak balek kg , before tu pegi kubur kejap , terus balek kg , p laa cari tok kt kg tapi tak jumpa , adoi ! mst pegi beraya nieee , so tanpa membuang masa terus pegi melawat sedara mara yg ada kt sanaa , sampai la tengah hari baru balek , stret p openhouse ruma pacek Jamil , alahaii ayam dia menggugat iman terpaksa la makan , kononnya nak diet tapi tak berjaya ! HAHA lepas tuu balek ruma , lyn ceta mohabbatein kejap , elok nk tdo jee ibu pggl soh tlg dia kt dapur , katanya kwn abg nak mai and sdara mara , so tlg la serba sedikit , sampai la pkoi 6 lbey dorg meh umaa , agak ramai laa kt ruma time tuu , nak kata openhouse tu erm bole la , open la jugak time tuu . hehe ! sampai malam czen dari KL pulak meh makanmakan , men bungapi mercun pa suma lbey krg ,and then balik.. 


termenung jauh tuuu







org selalu confuse mana abg adik , sama kaa  ? dak kott




menggila sebentar (:





err open house kan kan



time tgh ramai .






kaum kerabat (:




aqilah yg suka nangis . alahaii..


ruma mesra rakyat , hak3!




sepupussss , hehe


auntie2kuu yg vogue !



pueh daa men mercun haa..


hari raya 3rd : hari nie bgn pagi agak lewat sbb tatau plan nk p mana , kmaren dorg plan nk g kuala nerang konvoi tp taktau pa yg jd , HAHA soo hari nie g braya kat sana ja la ,  then ptg tuu tadan na tgk ceta pa pun ada la kwn abg mai , kena la tlg ibu serve pa suma and mlm pulak tak p mana pun sbb nak packing brg , hari niee la paling bosan ! argh...


tadan redy la , baru ja sampai da kna amek pic adoi !




makan makan makan !






nak balik pun snap lagi , aigoo


setakat tu dulu kott nk share ngn korg pe yg berlaku pada hari raya 1-3 Syawal , bukan sbb pa , start dari esok sampai hari jumaat cek nk p htaq abg cek balek kelantan , so pusing2 sane kejap , means takleh la update blog nie , jangan la rindurindu pulakk , ekeke tapi spanjang hari raya nie , ada la bbrapa pngajaran yg cek dpt , antaranya ialah bukan semua kita nak kita dapat , and kita just bley rancang hanya Allah yg tentukan . Syukur la still bley raya dlm keadaan yg aman , bahagia jika nk dibandingkan dgn sstgh org yg tak leh dpt apa yg kita dpt and masih lg berharap utk mendapatkannya  ( eii ayat apa tuu )

SELAMAT HARI RAYA lagi sekali cek ucapkan kepada semua umat Islam, AMPUN MAAF DIPINTA sekiranya terkasar bahasa , terguris hati , ter ter ter suma tu means tak sengaja la yee, lepas nie zero zero la kita ehh , ada pakcik mana tah kata "if ada salah jgn simpan dlm hati , dlm perut tkpa coz nty *berak kuaq habis suma" adoii ada pulak mcm tuu haishh !


lots of love <3 amni .
 







Older Post | Newer Post



Ya Allah..Engkau berilah ilmu yg bermanfaat kepada kami, kuatkanlah ingatan kami, jadikan lah kami orang-orang yg berjaya dan berguna..



Home of Story
Meet The Ladyy
Psssstt Psssttt :p
I love Them :p





FullMade By: SiGemukKyfi
Template By: Mr.Google
Image By: We Heart It