Zuzzu Rellone
countdown RAYA
Thursday, September 9, 2010 @ 2:03 AM | 1 Your Espresso






sapa tak kenal ketupat ha nie la dia (:


assalamualaikum...

psstt hari nie last puasa , last sahur , last berbuka utk bulan Ramadan yg mulia niee , alahaii sedih sangat sangat laa , cepatnya masa berlaluu , tapii taun nie pnya bulan posa syiok dan sangat bermakna , nk taw ? haha takyah la , bukan da pa punn cuma berat turun sikitt bg org gemok mcm cek niee if berat turun tu syok tk kqa laa, wakakaka (: tu laa kehebatan bulan puasa nie , menyihatkan badan actually , bg yg pandai jaga la , cewahh ! hmm pas nie rayaa , bukan nak kata tak suka raya, sukaaaaa sangat tp lg sukaaa bila sampai bulan posa , suasana jd lain kann , pasaraya pun penuh laa juai macamacam , jalan pun tudiaa sesak , bila pi bazar terasa dok dlm lautan manusia , tp ada org kata mayb cek tak cukup tinggi , tetttt salah ! hee so slagi tak raya slagi tu laa kena kemas rumah , haishh !

baru kini ku sedarr , tidak mudah bekerja sbg sorg 'bibik' , sangat memenatkan ! tmbh la if keja dkt uma cekk , habuk niee takyah kata laa , if meniaga bley jd jutawan , sabaq ja laa.. vacuum carpet smpai saket blakang , mop lantai , sapu sampah, la apa laa , tp takpaa , semangat nk raya tuu menyebabkan cek tidak putus asa , hik3 so nak kongsii apa yg telah berlakuu..

hall bawah (: bercahaya gitu !



library cekk , not badd








along the passage , berkilatt g :)




one more thing , nak taw perangai abg cek yg sgt burok ? dia tuu pandai bt semak tapii nak mengemas sangat malas ! bukan nk mengata but its a fact , HAHA he thinks that money can buy everything and he can get anything that he wants through it  banyaaaakkk cantiiikkkk ! dia upah cek rm50 suro kemas blik dia yg mcm kapal titanic hanco ! okeh takpaa cek kemass , but on one condition  up lg rm50 . seksa weyy -.- tp kqa hebat gak la cek kemas , nk tgk ?

nmpk cm besa kan tp tqa nk bersih smpai cmni maw pecah peluh gak aa -.-



abes yg tuuu , masok bab rayaa , cewahh semangat la konon , hey korang baju raya wana ape ? brape pasang ? baju raya cek wana merah , putih , gold , so 3 pasangg , helllooo mesti korg ckp bnyk kann , manada bnyk tp standard la bg perempuan kan , baju kurung selalu je pakai :)

baju raya raya raya =]


hariniii ibu masakk rendang ayamm OMG i love it ! tapi tak siap lg so taley tunjuk , esok la yeee cek tunjuk , menu utk hari raya nie ialah mee kuah kott , jemput datang ke rumah (:



* still sedih dgn kepergian bulan Ramadan and syaitan pulak akan dibebaskan sebentar lagi..





ohh i miss that view :'(




Older Post | Newer Post



Ya Allah..Engkau berilah ilmu yg bermanfaat kepada kami, kuatkanlah ingatan kami, jadikan lah kami orang-orang yg berjaya dan berguna..



Home of Story
Meet The Ladyy
Psssstt Psssttt :p
I love Them :p





FullMade By: SiGemukKyfi
Template By: Mr.Google
Image By: We Heart It